sýpka, bývalá tvrz

Sýpka, stojící v mírném jižním svahu, je patrová zděná stavba ze smíšeného zdiva, krytá valbovou střechou. Má obdélný půdorys o rozměrech 15 x 27,5 m, orientovaný zhruba na ose sever – jih. Fasády jsou členěny pravidelně rozmístěnými šířkovými okny v sedmi a dvou osách. Zamřížovaná okna s trámovými zárubněmi nejsou osazena v líci, ale ve střední části síly zdi a špalety jsou na obou stranách završeny segmentovými záklenky. Z architektonického členění fasád se dochovala pouze profilovaná korunní římsa (kromě severního průčelí) a torza paspart kolem oken v patře (na východní a severní straně). Na jižní fasádě se dochovaly zbytky renesanční sgrafitové výzdoby, pokrývající zdivo někdejší tvrze. Všechny tři vstupní otvory se nacházejí v západním průčelí, obráceném do bývalého hospodářského dvora. Vchod do přízemí je umístěn ve střední ose a navazuje přímo na zalomené schodiště do patra. Vchod do sklepa (nyní zazděný) se nachází o něco níže vpravo. Vlevo nad vstupem do přízemí je okno v patře upraveno jako shozový otvor se sešikmeným parapetem v úrovni podlahy. Předmět ochrany je sýpka na příslušném pozemku.