kříž

Samostatně stojící pískovcový podstavec s litinovým křížem. Na čtvercový dvoustupňový plint je osazen postament s nízkým soklem a s volutovým dříkem s tvarovanou, ve středu do lomeného oblouku vypjatou římsou, ukončenou po stranách volutami se stylizovaným rostlinným dekorem. Na přední straně dříku půlkruhem ukončená vyhloubená plocha, kde byl zřejmě původně umístěn litinový reliéf. Část, do níž je vetknutý litinový kříž je hranolová se sešikmeným čelem, ve kterém je reliéf s motivy eucharistie, hroznového vína a kalichu (tato část byla doplněna po roce 2009). Vrcholový litinový kříž s plasticky pojatými stylizovaně ukončenými břevny a v místě spoje paprsky, na přední straně stříbřitě natřená postava Krista s rouškou kolem beder a hlavou k pravému rameni. Patu litinového kříže zdobí drobné postavy andílků.