venkovský statek

Areál dvora se nachází na severním okraji malé obce v těsném sousedství návsi. Všechny objekty se rozkládají kolem velkého obdélného dvora, jehož jižní stranu vymezuje ohradní zeď a zbývající strany jsou ohraničeny historickými objekty. Jádrem areálu je obytný dům čp. 9, který tvoří východní stranu dvora. Severní stranu tvoří podélný objekt chlévů a západní stranu uzavírají dvě stodoly přiléhající k sobě štíty. Vstup do dvora vede trojicí bran. Hlavní brána s brankou je umístěna v jihovýchodním rohu dvora, obráceném k návsi. Zadní vjezdová brána, vedoucí původně do polí, je na jihozápadním rohu dvora a třetí brána je vsazena mezi dům a chlévy v severovýchodním rohu dvora. V jižním a severozápadním rohu dvora se dnes nacházejí novodobé hospodářské přístavky. Předmětem ochrany je obytný dům čp. 9, chlévy, dvojice stodol, tři brány, ohradní zeď, oplocení a pozemky vymezeného areálu.