kaplička Panny Marie

Drobná sakrální stavba byla vybudována v neogotickém stylu. Kaplička obdélného půdorysu má na východní straně zkosené nároží a k nárožím hlavního západního průčelí přistavěny vždy dvě dvojice opěrných pilířů s plechovými pultovými stříškami. Hlavní průčelí situované směrem k silnici je prolomeno hrotitě zaklenutým dvoudílným oknem uzavírajícím niku se sousoším Panny Marie s Ježíškem. Ústupkové ostění okna je tvořeno dvojicí polosloupků s válcovými hlavicemi a s kalichovitými krycími deskami, z nichž vybíhá bohatá profilace lomeného oblouku. Sloupky s patkami čtvercového průřezu spočívají na hranolovém podstavci umístěném na podokenní římse. Ustupující podokenní pole člení nízký sokl a v ose vyvedené malé obdélné pole s profilovaným orámováním. Celé průčelí je završeno vysokým ořímsovaným trojúhelníkovým štítem s kamenným latinským křížem ve vrcholu. Ve štítě je v mělké profilované nice zasazena obdélná mramorová deska s čtyřřádkovým zlatým nápisem: "Vystaveno l. P. 1885 na poděkování Matce Boží, pomocnicí křesťanův." K hlavnímu západnímu průčelí jsou přistavěny čtyři kamenné schodišťové stupně rámované z každé strany nízkou zídkou stoupající společně se schody. Boční průčelí jsou zdobena lizénami. Kaple je zastřešena polovalbovou střechou přimknutou ke štítu, který je stejně jako celá střecha krytý červeně natřeným plechem.