vinohradnická búda

Jedná se o přízemní nepodsklepenou dvouprostorovou stavbu, částečně zapuštěnou do terénu, štítem orientovanou k přilehlé cestě, zastřešenou pravidelnou sedlovou střechou krytou eternitem. Vstup do objektu je dveřním otvorem situovaným osově v čelní fasádě. Dřevěný deštěný štít ze svisle kladených prken je předsazen před vstup. Ve štítu jsou obdélníková prkenná dvířka. Čelní fasáda je opatřena modrou podrovnávkou. Dispozice je dvouprostorová s přední lisovnou a zadním sklepem. Převažující stěny jsou provedeny z nepálených cihel. Stropy jsou trámové z tesaného dubu, horní záklop v lisovně je prkenný. Podlaha v lisovně je z pálených cihel, v zadní místnosti je hliněná. V lisovně se nachází dubový lis s datací 1797.