vila

Objekt vily č. p. 141 se nachází jihovýchodně od historického centra České Kamenice a zároveň v blízkosti hlavní komunikace E442 procházející městem. Rozsáhlá parcela je jasně ohraničena ulicí Pražskou, ulicí Palackého a vodním tokem. Protáhlá parcela je delší osou orientována sever-jih. Hlavní vstup na parcelu a k domu je ze severovýchodního cípu parcely skrze zděnou bránu. Solitérní dům je situován blíže k severní hranici parcely (ulice Palackého) a zároveň v 1/3 délky severojižní osy pozemku. Přechod mezi zahradou a vstupem do domu tvoří výrazné předsazené schodiště (přímé schodiště s původním trubkovým, bíle natřeným zábradlím.) které je přisazeno k nároží, a to jak ze severní, tak východní fasády domu. Vstupní brána je situována v severovýchodním cípu pozemku. Konkávní tvar vstupní brány je řešen symetricky a má tři osy. Na ní navazuje běžné oplocení, které má podobu zděné nadezdívky s pravidelně rozestoupenými sloupky. Jednoduché hranolové sloupky jsou zakončeny nízkou konickou hlavicí, která má spíše podobu římsy. Jednotlivá pole jsou pak vyplněna mřížemi. Vertikální příčle ze silnější pásoviny jsou při obou krajích spojeny horizontálními pásky kotvenými do sloupků. V ose jednotlivých příčlí jsou nad horizontálním páskem přivařeny drobné kuličky.