Hospodářské křídlo s chlévy

Ke třetímu dílu domu a jeho zápraží s malým odstupem kolmo přiléhá dlouhé neomítané hospodářské křídlo vyzděné z přitesávaného opukového kamene., s trojicí vstupů v tesařských zárubních, s bedněnými dveřmi. Mezi nimi jsou zachována tři čtvercová okénka se segmentovými cihelnými záklenky. Křídlo má trojdílnou dispozici s neprůchozími místnostmi přístupnými ze zápraží. Všechny místnosti mají trámové stropy s povaly a neomítané stěny. Nejblíže domu stojí chlévy, poté přípravna krmiva a nakonec sklad. Střecha je sedlová s keramickou krytinou (francouzská taška) nasazená na stropní rovinu. Zadní štít stavby směřující do zahrady má podlomení kryté raženými taškami a je svisle bedněný prkny. V bednění jsou vyříznuty dva kvadrilobické vyzírky a uprostřed seníková dvířka. Výrazný přesah střechy kryje zápraží vyzděné z opukových placáků, druhotně zpevněných betonovou stěrkou. Směrem do dvora vystupuje přístavek k zápraží, na jehož přesahující střechu svým pultovým zastřešením navazuje. Jde o obdélný nevelký účelový prostor se suchým záchodem a skladovacím prostorem na uhlí, zevnitř omítaný, se šmolkovým nátěrem a cihelnou podlahou. Do dvora vedou tři drobná čtvercová okénka pod střechou, druhotně zaslepená. Na vnější straně usedlosti je křídlo rozšířeno o přístavek uhelny ke štítové stěně chléva až k bývalé maštali v zadní části obytného domu. Jde o nevelký účelový prostor, zaklenutý cihelnými segmentovými klenbami do traverz, se stěnami bez povrchové úpravy. Zevně vede do uhelny nakládací okénko při zemi. Ze dvora je do původního průchodu mezi křídlem chlévů a bývalou maštalí v obytném domě vestavěna cihelná příčka s pravoúhlým vstupem, v povrchově nezačištěné úpravě, bez dveří. Plochá pultová střecha je pokrytá vlnitým eternitem.