Kolna

Naproti chlévům stojí přes dvůr otevřená prostora kolny, jejíž obvodové zdi jsou vyzděné z opuky. Prostor pod trámovým stropem vynášeným na straně do dvora dlouhými průvlaky s jedním středovým sloupem s pásky, je rovněž přístupný klenutým vjezdem v čelní stěně kolny přiléhající k nároží obytného domu. Nad ním je eternitem krytý lichoběžníkový štít s polovalbou a podlomením. Střecha kolny je sedlová krytá z části eternitem na starším šindelu a z části vlnitým plechem. Krov hambalkový. Vrata vjezdu jsou dvoukřídlá, rámové konstrukce, na točnicích uchycených kovovými oky do zdiva. Zevně jsou svisle pobita širokými prkny na sraz. Záklenek je pouze pohledový, výklenek nad vraty je zpevněn vodorovným trámem. Do zahrady vedou dvířka v zadní stěně kolny, se stlačeným záklenkem.