administrativní budova

Administrativní budova sese v severovýchodní části areálu u hlavního vstupu. Jedná se o jednopatrovou zděnou budovu s podkrovím. Budova je obdélníkového půdorysu, ukončena je valbovou střechou s břidlicovou krytinou. Zde byla umístěna vrátnice, ve zvýšené přízemí se nacházely kanceláře, zasedací místnost, archiv a pivnice. V 1. patře byl byt pro sládka, v polosuterénu se nacházel byt vrátného, sklepy, sklady a prádelna. Interiéry zůstaly dispozičně zachovány, dochovaly se umělecké prvky (zábradlí, dveře, dlažba) a slouží jako kancelářské prostory. Fasády jsou provedeny v kombinaci režných cihel a omítaných detailů – armování nároží budovy a rizalitů, šambrány oken a vstupních dveří, římsy (hlavní, mezipatrová, nadokenní), štíty rizalitů. Ve štítech rizalitů je též užito hrázdění. Všechna průčelí jsou pohledová, řešena samostatně s opakujícími se architektonickými detaily. Hlavní průčelí (severozápadní) se vstupem je tříosé. Střední pás tvoří výrazný osový rizalit navýšený o jedno podlaží s nárožími zdůrazněnými armováním. Okna sklepního prostoru jsou ukončena segmentovým záklenkem, rámována šambránou s naznačeným klenákem. Okna zvýšeného přízemí a prvního patra jsou pravoúhlá, špaletová, členěná do T. Rizalit v hlavním průčelí je jednoosý, vstup do budovy je zdůrazněn portálem. Nad sebou jsou zde dvě velká okna umístěná v mezipatrech na podestách osvětlující schodišťový prostor. Okna jsou členěná na 6 dílů, horní část je zakončena segmentovým záklenkem. Ve štítě rizalitu je půdní okénko. Horní část rizalitu je zdobena hrázděním. Jihozápadní průčelí je pětiosé. Horizontálně je členěno mezipatrovými římsami oddělujícími polosklepní prostor a 1. NP a 1. a 2. NP. V pravé části je mírně předstouplý rizalit o jedné okenní ose, ohraničen je naznačeným armováním. Severovýchodní průčelí má střední rizalit o jedné okenní ose, je ukončen neorenesančním štítem. Jihovýchodní průčelí má tři okenní osy a je členěno mezipatrovými římsami oddělujícími polosklepní prostor a 1. NP a 1. a 2. NP. Ve východním rohu budovy je v 1. NP terasa s arkádami.