budova chladného hospodářství

Nejmohutnější stavbou je budova chladného hospodářství a sklepů. V nejvyšším patře je chladnice – prostor pro umístění štoků (mělké rozměrné vany pro rychlé ochlazení mladiny). V prostoru chladnice je původní strop s kovovou konstrukcí a po celé délce okenní výplně s nastavitelnými žaluziemi pro umožnění větrání. Technologie se zde nedochovala, prostor je hodně poničený následným využitím (výroba sirupů), dnes bez využití. V budově se dále nachází komunikační schodišťový prostor, místnosti bývalých laboratoří, skladu chmele, kanceláře. V bočním křídle, které je o patro nižší než hlavní budova, se nachází spilka., místnosti pro plnění a odbavení, čištění a bednárna. Spilky mají stropy ze železobetonu – systém Matrai. V bočním křídle, které je o patro nižší než hlavní budova, se nachází spilka, místnosti pro plnění a odbavení, čištění a bednárna. Spilky mají stropy ze železobetonu – systém Matrai. Sklepy jsou vybudovány nad terénem. Pata ležáckých sklepů je téměř ve stejné výši jako úroveň dvora. V horním patře byly umístěny štoky, v patře pod nimi provozní místnosti, spilka a sklepy. Interiéry objektu byly upraveny pro nové využití (výroba sirupy, sklady). Technologické vybavení bylo odstraněno, dochováno podlaží ŽB tanků. Fasáda: hladké plochy jsou z bílého vápence, vystupující části a římsy jsou z červených cihel. Prostor štoků (nejvyšší patro) je opatřen okenními otvory s nastavitelnými dřevěnými žaluziemi. Čtyři ležácké sklepy byly založeny jako nadzemní, pata sklepů je téměř ve stejné výšce jako kóta dvora. Později byly přistavěny další sklepy, dohromady jich je 7. Na sklepy navazuje v zadním traktu lednice. V tomto traktu se dále nacházela požahovna a prostory plnící, skladovací a expediční. Sklepy jsou dlouhé 19,9 m, široké 6 m a zastropeny valenými klenbami. Místnosti pro plnění sudů mají ploché klenby do traverz, spilka a lednice mají železobetonové stropy – systém Matrai. Sklepní trakt je s varnou spojen 13 m dlouhou železnou zastřešenou lávkou. Fasáda je provedena v kombinaci bílého vápence a červených cihel. Sokl je proveden z tvrdého černošedého znělce. Viditelné dřevěné části a hrázdění jsou natřeny hnědočervenou olejovou barvou.