1. zastavení křížové cesty

Soubor 14ti kaplí křížové cesty rozmístěných v areálu hřbitova, kolem kaple sv. Anny, 12 po obvodu ohradní zdi a 2 jsou umístěny volně, v horní, severní části hřbitova, přibližně v polovině pozemku. Zděné, omítané stavby, zaklenuty pruhem valené klenby. Fasády hladce omítnuty. Po stranách průčelí pilastry s římsovými hlavicemi lemující vstup se stlačeným záklenkem, rámovaným profilovanou šambránou, prolamující římsu, završeno stlačeným trojúhelným štítem s odstupněným vpadlým polem. Zastřešeno plechem, původně šindelem. Uvnitř kaplí, v mělkém obdélném výklenku se zakončením stlačeným obloukem, se nachází cyklus maleb 14ti zastavení křížové cesty. Kaple jsou chráněny v rámci celkové ochrany areálu hřbitova s ohradní zdí, vstupní branou a kaplí sv. Anny.