zámek

Původně pouze obdélný barokní zámek z poč. 18. století se nachází v SZ části obce. Budova byla v 2. polovině 19. století zásadně novogoticky přestavěna. Z barokního jádra se zachovalo jen obvodové zdivo a klenby v přízemí. Současná částečně podsklepená, patrová, dvoukřídlá budova zámku půdorysu L je členěna nárožními věžičkami s cimbuřím. Při severním průčelí západního křídla se nachází třípatrová čtyřboká věž. V nádvoří je v místě napojení obou křídel přízemní přístavek se vstupem do objektu a se schodištěm do patra. Před průčelím jižního křídla zámku se nachází úzká předzahrádka oplocená litinovými sloupky a ozdobnými pruty propojenými železnou pásovinou (oplocení není předmětem památkové ochrany). Objekt je zděný ze smíšeného zdiva a omítaný hladkou vápennou omítkou (plochy jsou v barvě žluto-okrové, doplňky barvy cihlová červeň, architektonické prvky bílé). K severozápadnímu nároží věže byla přistavěna budova kina (dnes bez využití). Severně od zámku se nachází hospodářský dvůr, za kterým se SZ směrem rozkládal přírodní park. Park byl v minulosti zcela zdevastován a hospodářské budovy značně narušeny přestavbami.