kaple

Soliterní nevelká stavba v parku, štítovým průčelím orientovaná k jihu. Má tradiční půdorys krátké obdélné lodi s trojbokým presbyteriem a představeným vstupním sloupovým portikem, završeným trojúhelným štítem s oválným oknem. Budova má vysokou dlátkovou střechu krytou bobrovkami s výrazným žebrovím hřebenáčů, ve vrcholu akcentovanou původně otevřenou dřevěnou konstrukcí zvoničky s cibulovou bání, v současnosti opláštěnou měděným plechem. Jižní stěna kaple je prolomena třemi obdélnými otvory s dveřmi, předsíň je zdobena betonovým kazetovým podhledem. Loď je osvětlena ze stran oválnými okénky s barevnými vitrážemi. V ose presbyteria je přistavěna nižší hmota sakristie s provozním vstupem. Zařízení budovy, navržené V. Rybkou (oltář, lavice, osvětlení, zpovědnice, chórová přepážka) se na místě nedochovalo, vyjma kříže na vrchol zvoničky.