úřednická budova

Soliterní vilová jednopatrová stavba s obytným podkrovím v nepravé mansardové střeše, zapojená do parkového prostředí. Jižní symetrické průčelí je akcentováno čtyřosým antikizujícím portikem s kanelovanými dórskými sloupy a kazetovým betonovým podhledem s luxfery, nad nímž patro podtrhuje linka zábradlí balkonu. Dojem rizalitu doplňuje prosklená markýza kryjící balkon a trojice vikýřů nad ní. Po bocích rizalitu je plocha průčelí v patrové části vždy jednoosá, po stranách doplněna v přízemí ustupující hmotou, nad níž je terasa. Severní průčelí obrácené k místní komunikaci je v zásadě opět symetrické, se širokou střední částí akcentovanou nástavbou půdního patra, asymetricky je ovšem umístěn vstup, zvýrazněný portálem s trojúhelným frontonem. Krajní osy v patře jsou tvořeny čely prosklených sloupových nárožních lodžií, s dekorativní geometricky členěnými prosklenými výplněmi. Kompozici na východní straně v přízemí obohacuje ještě drobný polygonální arkýř. Výtvarné řešení se soustředilo na dekorativní detaily např. zábradlí, okenní a dveřní výplně, plastické nárožní lisenové motivy s vejcovcem, černobílé dlažby se šachovnicovým motivem s bordurou tvaru mořské vlny apod. Nedochovaly se okenice s drobným čtvercovým členěním a motivy srdíček.