hospodářská budova

Soliterní jednopatrová stavba na mohutné přízemní podnoži z pískovcových kvádrů je tvořena dvěma samostatnými částmi typu drobné a větší vily, s podélným spojovacím hospodářským křídlem, s osou ve směru přibližně východ – západ. Přednímu, k jihu obrácenému průčelí dominuje vlevo větší pětiosá část s vysokou mansardovou střechou a úzkým středním rizalitem, završeným ve střeše mohutným štítovým vikýřem. Okna hospodářských prostor v přízemí mají široké půlkruhové záklenky zvýrazněné bosáží, v patrech jim osově odpovídají přiměřeně velká obdélná okna členěná do kříže. Zadní sedmisé průčelí této hmoty je vzhledem k položení ve svahu pouze přízemní, na kvádrovém soklu, vikýřová nástavba ve střeše je opatřena trojúhelným štítem. Atypicky v rohové lodžii je umístěn vstup do budovy. Protiváhou v menším měřítku je druhá obytná část, která je přes valbovou střechu výrazně nižší, také díky menší výšce 1. patra. Průčelí je pouze dvouosé, bez architektonického akcentu, zajímavěji je pojato boční průčelí, s obdélným zděným vikýřem ve střeše a předsazenou hmotou symetrického dvoustranného schodiště. Spojovací hospodářské křídlo se obrací k jihu i severu sledem půlkruhově zakončených rozměrných, drobně členěných oken v patře a rustikovaným přízemím, na jižní straně doplněným dvojicí dřevěných vrat a dvěma půlkruhově zakončenými dveřmi. Střed střechy vždy akcentuje zděný barokizující vikýř s volutovými boky a původně žaluziovými okenicemi.