pivovar

Jedná se o mohutnou zděnou hladce omítanou budovu pod sedlovými střechami s frankfurtskými taškami z ocelového plechu, postavenou na půdoryse do písmene U. Jde vlastně o 9ti osou (u přízemí 7 osou) správní budovu s hlavním západním průčelím, sevřenou mezi dvě bývalá výrobní křídla. Hlavní průčelí správní budovy má v přízemí pásovou bosáž, která v patrech pokračuje na dvou pilastrech, které dělí fasádu na 2+5+2 osy. Okna dvojitá, dovnitř otevíravá, v přízemí a 1.patře segmentová, v 1. patře tvoří šambránu zploštělý vejcovec a nadokenní římsy jsou ozdobeny štuky chmelové révy. Parapet 2. patra je ozdoben celkem pěti reliéfy s ženskými hlavami v mušlích. V jejich úrovni je na pilastrech nápis ANNO /1899. Uprostřed fasády hlavní vchod, nad ním je balkon na ozdobných konzolách. Dveře jsou původní, dvoukřídlé, rámové, s obdélnými skleněnými výplněmi v horních polích, nad zárubí je půlkruhem zakončené velké nadsvětlíkové okno. Výrobní křídla, která tvoří v Z průčelí oproti správní části poměrně málo vystupující rizality jsou v něm trojosá, s pásovou bosáží v přízemí a členěná po celé výšce vždy 4 bosovanými pilastry, které nad hlavní římsou přecházejí ve štítech v lizénové rámce. Okna segmentová, různých velikostí. Levé (severní) křídlo má délku 5 os a při JV nároží je prodlouženo o schodišťový přístavek. V interiéru jsou dveře většinou původní, někde i s původním kováním, schodiště s odpočívadly a původním kovovým zábradlím, velká schodišťová okna, dělená dřevěnou rámovou profilovanou konstrukcí do 10 polí, půlkruhově zakončená, některé okenní tabule s leptaným dekorem.