kůlna

Kůlna je přízemní svisle s přelištováním bedněný objekt postavený na obdélném půdorysu pod polovalbovou střechou krytou pálenými bobrovkami na husté laťování. Východní hlavní vstupní průčelí je tříosé a je středním rizalitem (s neodděleným trojúhelným štítem a pod sedlovou střechou) rozděleno na 1 + 1 + 1 osu. Ve všech těchto osách jsou pravé svlakové ven otvíravé svisle s přelištováním bedněné dveře, nad nimiž jsou větrací otvory. Dole mají vyřízlé otvory pro kočky. Ve středním rizalitu jsou tyto dveře při jeho jižním nároží, v postranních dílech průčelí jsou při nárožích celého objektu. Ve vrcholu štítu rizalitu je pevné kruhové okénko rozdělené křížem na čtyři tabulky. Boční (jižní a severní) a zadní (západní) průčelí jsou bez otvorů.