stodola

soliterní zděný objekt je umístěn ve vysokém svahu tak, že více než polovina je přízemní, zbytek jednopatrový – v přízemí s chlévem. Zdivo kamenné, omítané, střecha sedlová s krytinou z bobrovek na husté laťování, štíty vyzděné z cihel, hladce omítané, na západním štítu větrací štěrbiny tvořící kříž a nad nimi v omítce vymodelovaný letopočet 1877. Volné plochy fasád člení obdélné vpadlé rámce s hrubší omítkou, na podélných stěnách s větracími štěrbinami. Uprostřed obou podélných stran jsou bedněná dvoukřídlá vrata s točnicovými závěsy. Dispoziční řešení je pravidelné, s průjezdným mlatem uprostřed a dvěma bočními pernami, oddělenými dřevěnými přepážkami. Chlév pod svahem je zastropen plochými cihelnými segmentovými klenbami do pasů, při podélných stěnách jsou zachované kamenné žlaby.