hospodářské budovy

Soubor tvoří menší přízemní objekt chlévů s polopatrem a pultovou střechou, který přiléhá zadní stranou ke svahu a další objekt dispozice L se sedlovým zastřešením, pod svahem. Menší budova vystavěná z lomového kamene má uvnitř jediný prostor zastropený segmentovými cihelnými klenbami do traverz a nad ním v podkroví volný prostor, využívaný pravděpodobně jako seník, s přístupem dvířky z fasády. Větší objekt – vozové kolny s chlévy- obsahuje na jihu vozovou kolnu s trámovým stropem, přístupnou širokými vraty, úzký skladovací prostor se segmentovou klenbou, chlév zaklenut segmentovými klenbami do traverz a další prostor vozové kolny s vraty a mlatovou podlahou, v podstřeší se seníkem. Všechny tyto objekty přebírají architektonické tvarosloví a výraz hlavní budovy mlýna. Hladké fasády podtrhuje kamenný sokl, kordonová římsa odděluje polopatro se sledem sdružených okének v okosených špaletách, štít je bedněný, okřídlí je opatřeno dekorativní lištou. Vrata běžného dobového provedení s klasovým bedněním na rámové konstrukci s točnicovými veřejemi jsou dvoukřídlá, segmentově zakončená, při uzavření zapadající do líce fasády. Zadní štít obrácený ke svahu byl pobořený sesuvem svahu, nyní je provizorně zčásti opatřen bedněním. Krovy jsou typově shodné s krovem hlavní budovy.