náhon

Délka náhonu 260m od jezu na Doubravě po ústí. Jižní polovina je starší, patřila k příslušenství vyhořelého staršího mlýna. Severní polovina byla vybudována v souvislosti s přeložením nového mlýna do výhodnější polohy. Šířka u stavidla nad turbinou je 3,7m, odpadní koryto zde má šíři 1,5m. Průběh náhonu má šíři přibližně 3-3,5 m; koryto je přírodní, zpevněné jílem a lomovým kamenem, ústí má také zcela přírodní charakter. Jalový odpad – odbočuje v polovině náhonu (170 m pod jezem) z jeho koryta kolmo přes pozemek p.č.4/2 a odvádí přebytečnou vodu krátkou cestou do řeky. Břehy má vyzděné z lomového kamene, s neupravenou korunou, při ústí je část opevnění vyvalená dovnitř. Délka koryta cca 18 m, šířka cca 3 m, hloubka cca 200 cm. Jalové stavítko nad ním je moderní, s betonovou propustí a ocelovou lávkou, není součástí návrhu.