dům

Klasicistní dům č.p. 35/2 (dnes fara československé církve husitské) je patrovým objektem s polovalbovým zastřešením od stavitele Josefa Arnolda z roku 1796. Sedmiosé průčelí se středovým rizalitem (tříosým) s vysokým zaobleným štítem vrcholícím pravděpodobně postavou Jana Křtitele. Fasáda v kombinaci hrubé omítky v ploše a hladké na vystupujících prvcích – římsy, šambrány, bosované lizény v nárožích přízemí, pilastry v nárožích patra s korintskými hlavicemi, bohatá štuková výzdoba v podobě květinových a mušlových motivů, reliéfů pastýřských scén v parapetech pod okny, centrální kartuše a reliéfy ležících lvů, moře s delfíny na štítu… Okna jsou špaletová čtyřkřídlová (s dělením do kříže) s dochovaným dobovým kováním. V 60. letech 20. století při rekonstrukci objektu došlo k dispozičním změnám v interiéru, které se odrazily i na vnějším vzhledu domu. Hlavní vstup osově umístěný směrem do náměstí byl včetně předložených schodů zrušen. V nedávné době byl vstup do antikvariátu (přístavek po pravé straně objektu) osazen klasicistním kamenným portálem.