dílny

Třípodlažní budova školy s obytným podkrovím a zapuštěným suterénem stojí na komplikovaném půdoryse na nároží ulic Jablonecké a Tyršovy. Budova je provedena ve stylu pozdní geometrické secese s mansardovou střechu krytou plechem. Hlavní fasáda směřuje na západ do ulice Tyršovy s asymetricky umístěným vchodem v portálu neseném po stranách dvojicí reliéfních plastik od Heinricha Scholze. Hlavní fasádě dominuje střední předsazený rizalit, na severním rohu v patře je terasa. Fasáda je provedena v kombinaci žuly, poheldového betonu a hruborznné omítky. Jižní části fasády jsou porostlé popínavými rostlinami. Před vchodem do objektu je cenná žulová dlažba z velkých desek. Vzadu z jihovýchodní strany k budově školy přiléhají výrobní provozy pro praktickou část výuky.