vila

Dvoupodlažní budova s mansardovým patrem. Hlavní hmota objektu vychází ze čtvercového půdorysu. Na jižní straně přízemí vystupuje půlkruhový rizalit kdysi s jídelnou, která je kryta terasou přístupnou z druhého podlaží. Na straně východního průčelí se uplatňuje pětiosý půlkruhový rizalit vytažený až do podkroví, který je ukončen kopulí krytou měděným plechem. Jeho kanelované meziokenní pilíře vystupují až do druhého podlaží a jsou na nich umístěny plastiky symbolizující Štěstí a Bohatství. Na objektu se uplatňuje několik typů oken. Na půlkruhovém rizalitu jsou umístěna původní špaletová okna členěná do tvaru písmene „T“, která jsou zakončena půlkruhem a zapuštěna cca 15 cm od líce fasády. Spodní obdélníková křídla jsou dělena do kříže na čtyři tabulky. Horní dvoukřídlé křídlo nad poutcem je členěno na pět menších útvarů. Okenní křídla jsou otevíraná dovnitř. Nepůvodní okna se uplatňují na dvou spodních podlaží rizalitu, jenž jsou špaletová obdélníková dělená poutcem. Dále se na objektu objevují původní špaletová okna dělená do kříže o třech křídlech. Ve 3. NP se vyskytují okna oválného tvaru (tzv. volská oka), která jsou čtyřkřídlá otevíraná dovnitř s funkčním středovým sloupkem (stojina). Vnější půlkruhová okna jsou členěna šesti tabulkami. Vnitřní křídla jsou nečleněná. Dalším typem okna je původní špaletové potrojné okno o šesti křídlech otevíraných dovnitř. Parter objektu je po celém svém obvodu tvořen vystouplým povrchem stylizované bosáže tvořené malými kvádříky. Stávající fasáda byla v minulosti povrchově upravena nepůvodní stříkanou omítkou Ebarbet. Fasáda domu je částečně horizontálně členěna patrovou římsou a kordónovou římsou s ozuby. Fasáda je dále obohacena o štukové reliéfy rozet a seskupení rostlinných a geometrických ornamentů. Orámování otvorů oken u mnoha chybí, u některých je vytvořen jednoduchý vtlačený segment. Hlavní vstup do objektu se nachází v severozápadním průčelí, který je uvozen sedmi schodišťovými stupni vsazených ve vstupním prostoru zaklenutým plným obloukem a završeným sedlovou stříškou. Dveře tohoto vchodu jsou vsazeny v kamenném ostění, který je tvořen stlačeným obloukem. Objekt je zastřešen lomenou mansardovou střechou krytou červenými betonovými taškami. Havarijní situace vzniká v interiérech některých místností kam zatéká voda kvůli v minulosti špatnému provedení klempířských prvků. Vlivem zatékání se předpokládá i narušení některých krokví a pozednic. Původní dispozice vycházela z poslání budovy. V přízemí se nacházely obytné místnosti, kuchyně a příslušenství, v patře ložnice, v podkroví místnosti pro služebnictvo. Suterén zabíralo domovní příslušenství a byt správce domu. Dispozičně objekt vycházel z anglického typu obytných domů. Objekt byl na svou dobu vybaven nejmodernějším technickým zázemím, jako např. centrálním vytápěním a vysavačem. V architektonické jednotě s domem bylo upraveno i jeho okolí se zahradou, altánem a oplocením.