dům

Dvoupatrová zděná budova s obytným mansardovým patrem, postavená na obdélném půdorysu. Dům stojí ve svažitém terénů v místě křižovatky ulic Svobody a Chelčického. JZ průčelí se obrací k ulici Chelčického, SV a JV průčelí do zahrady pod úrovní ulice Svobody. Díky svahu se suterén ocitl na J straně nad úrovní terénu. Na SV průčelí přiléhá segmentový rizalit s vchodem, zakončený v mansardovém patře půlkruhovým štítem. Na JV průčelí vystupuje obdélný rizalit zakončený terasou přístupnou s mansardového patra. Z JZ průčelí vybíhá mělký trojboký útvar přecházející v druhém patře v balkón s kovaným zábradlím. Tento útvar v úrovni střechy doplňuje vysoký trojúhelný štít. Hrubá omítka zelené barvy je členěna vertikálními a horizontálními pásy z hladké omítky světlého odstínu. Fasády je zdobena klasicizujícími a secesními prvky. Špaletová okna jsou dvojitá , dvoudílná s poutcem opticky dělená do osmi polí. V druhém patře jsou doplněna dřevěnými okenicemi s malovanými hvězdicovými vzory. Mansardová střecha je krytá plechovými šablonami. Zahrada domu je přístupná schodištěm z opěrné zdi při ulici Svobody a příjezdovou cestou ke garážím z ulice Chelčického. Garáže a oplocení zahrady jsou slazeny s tvaroslovím domu.