kaple sv. Václava

Kaple sv. Václava stojí přibližně uprostřed obce, při severní straně průjezdní komunikace. Jedná se o neorientovanou ze smíšeného zdiva vyzděnou hladce omítnutou jednolodní stavbu na obdélném půdorysu, s odstupněnými opěrnými pilíři a hrotitými okny, s představenou dvoupatrovou vstupní věží na jihu (ta je bez opěrných pilířů) a pravoúhlým odsazeným presbytářem na severu. K presbytáři je v podélné ose kaple přistavěna rovněž pravoúhlá a odsazená sakristie z cihelného zdiva. Střecha věže má tvar čtyřbokého jehlanu s výraznými námětky a s okosenými hranami. Na všech čtyřech stranách má po trojúhelníkovým štítem završeném vikýři se slepým kruhovým oknem – patrně zamýšlené ciferníky uvažovaných, ale nepořízených věžních hodin. Kryta je plechem a završena je makovicí a kovaným latinským křížem. Střechy nad lodí, presbytářem a sakristií jsou sedlové, kryté frankfurtskými taškami z ocelového pozinkovaného plechu. Věž má v přízemí na jihu hlavní hrotitý vstup s dřevěnými dvojkřídlými rámovými dveřmi se čtyřmi výplněmi s jednoduchou neogotickou slepou kružbou a s původním kováním. Patra jsou oddělena kordonovými římsami a na třech stranách prolomena hrotitými okny, v patře s dřevěnými kružbami a ve druhém patře s dřevěnými vodorovnými žaluziemi. Na nárožích druhého patra byly před opravou lisény, které byly pod římsou zakončeny vlysem se dvěma obloučky ve tvaru jeptišek. Loď má na každé boční stěně po dvou hrotitých oknech s dřevěnou kružbou a vitráží, presbytář má na bočních stěnách po jednom takovém okně a sakristie má takové okno jedno v severní stěně a vedlejší boční pravoúhlý vchod s dřevěnými rámovými pravými dveřmi o třech výplních ve východní stěně. Loď i presbytář mají pod hlavní římsou obloučkový vlys z hrotitých obloučků. Jižní štít lodi je ozdoben stínkami cimbuří a severní štít presbytáře zuby, obé zakončeno pískovcovými kusy ve tvaru sedlových stříšek. Interiér lodi je zaklenut dvěma poli a presbytář jedním polem lomené křížové klenby, která je v lodi podpírána na nárožích profilovanými příporami s římsovými hlavicemi. Hrotitý vítězný oblouk má též profilaci na nároží. Dřevěná kruchta při jižní stěně lodi je podpírána dvěma osmibokými litinovými sloupy, má plné zábradlí ozdobené velmi jednoduchou slepou neogotickou kružbou a přerušeno je varhanami v trojdílné neogotické skříni, přístupná je šnekovým schodištěm při západní stěně věže. Sakristie je spojena s presbytářem dvojicí hrotitých dveří po stranách hlavního oltáře. Dlažba je provedena z kamenných desek. Ve druhém patře věže je zvonice, v níž byly původně tři zvony - dva přeneseny z původní kaple sv.Cyrila a Metoděje a jeden pořízen nově. K velmi cennému mobiliáři z dílny Petra Buška z Husy náleží krom hlavního oltáře sv.Václava boční oltář sv.Cyrila a Metoděje, kazatelna, zpovědnice, konzola s baldachýnem pro sochu Panny Marie, dvě pole kostelních lavic a malá stolička. Před hlavním vchodem je dvěmi parapetními zídkami se železným zábradlím sevřeno schodiště o pěti schodišťových stupních. Před jižním průčelím je pozemek kaple oddělen od chodníku při průjezdní komunikaci původním poměrně nízkým železným plotem na nízké pískovcové podezdívce s dvoukřídlou brankou uprostřed.