vila

Čtyřpodlažní dům o délce 46, 29 m a šířce 20, 60 m má podélnou dispozici. Základní těleso tvoří obdélník se zaoblenými nárožími, z něj vybíhají dvě křídla s navzájem odlišnými půdorysy a hmotovým uspořádáním. Levé křídlo připomínající příď lodi je nepravidelně zešikmené s terasou. Na stavbu bylo použito cihlové zdivo kryté omítkou z vápnité malty s příměsí porfyru. Původní barva fasády byla sytě cihlová. Podezdívka budovy byla zhotovena z granitu, stejně jako dlouhé zábradlí nad skleníkem v zadní části vily orientované do zahrady. Překlady dveří, oken, přetažené římsy a balkony jsou zhotoveny z betonu. Střecha je částečně mansardová, původně z měděných plátů. Průčelí vily je spojitým komplexem cesty, schodiště a kašny. K vile byla původně připojena dlouhá pergola (dnes pouze čtyři cihlové pilíře) navazující na široký vstup do zahrady z pravého traktu. Tři obytná patra jsou dělena třemi výrazně přetaženými římsami a balkony na každé straně. Základna stavby je nejširší, od ní se odvozují dvě na sebe vrstvená patra, jejichž půdorysy se zužují. Původní interiér byl pojednán v eklektickém duchu dobových architektonických tendencí. Šlo o do detailu řešený celek, který se fragmentárně dochoval i v zabudovaném nábytku. Spojovací prvek celé budovy tvořila patrová hala s centrálním osvětlením dělícím budovu na všech úrovních do jednotlivých místností. Od ní se rozvíjel symetrický program místností na základě tzv. „buněčného půdorysu“ přes trojité schodiště v hale. Všechny místnosti byly vzájemně propojeny několika vstupy. Největší obytné místnosti jsou hudební salón, jídelna, kuřárna a pánský pokoj. Všechny pokoje kromě přízemí, kde byl byt správce a technické zázemí, jsou plasticky profilovány ve zdech a stropech v nauticky zaoblených profilech. Rohové dveře větších místností jsou konkávně či konvexně propojené s prostorem. V prvním patře byly obytné prostory členů rodiny, v podkroví pokoje služebnictva. Po roce 1945 byly k objektu dostaveny garáže, které narušily symetrii celého uličního průčelí vily.