sýpka

Sýpka stojí uprostřed hospodářského areálu ve středu obce. Objekt sýpky je jednopatrový, vystavěn na půdoryse tvaru L, má vysokou valbovou střechu krytou pálenou taškou bobrovkou. Vstup je jedinými dveřmi ve střední části čelní fasády ze dvora, v této fasádě je v patře vlevo od vstupních dveří dveřní otvor pro ukládání obilí. Ostatní otvory ze všech stran objektu tvoří pravidelně rozmístěná naležato obdélná okénka s provlékanými mřížemi, bez výplní. Vysazená korunní římsa je jemně profilovaná, zčásti již destruovaná. Fasády jsou jinak hladké, pouze se stopami šambrán kolem oken a nárožních a patrových lizén, omítka je částečně opadaná. Masivní zdivo je zejména ve spodní části kamenné, v nárožích a otvorech cihelné, jinde částečně smíšené zdivo přechází do cihelného. Vnitřní halový prostor je členěn zděnými pilíři na dvoutrakt. V rozích okosené pilíře nesou mohutné dřevěné průvlaky a dřevěný trámový strop s prkenným záklopem. Při vchodu je dřevěné schodiště do patra. Dispozice patra je obdobná jako v přízemí, pouze pilíře nesoucí průvlaky jsou dřevěné. Půdní prostor je horizontálně předělen dřevěným stropem, nyní bez záklopu. Do půdního patra vedou dřevěné schody s chybějícími stupni. Krov je z mohutných tesaných trámů spojovaných dřevěnými kolíky. Konstrukčně jde o vaznicový krov s hambálky a ležatou stolicí barokního typu, s podélným zavětrováním diagonálními prvky v rovině sloupků. Vstupní dvoukřídlé dveře jsou dřevěné svlakové s pásovými závěsy s lícovou stranou z diagonálně kladených profilovaných prken.