nájemní dům s obchody

Řadový sedmipodlažní bytový dům na půdorysu obdélníka s obdélným přízemním přístavkem ve dvoře (není předmětem ochrany). Dům je hlavním průčelím orientovaný do ulice Křenová. Uliční fasádu člení v přízemí novodobě upravený parter obsahující ústí pasáže a prosklené kovové výkladce obchodů. Obchody v pravé části jsou přístupny vchodem z pasáže, obchod v levé části má vstup z ulice přístupný třemi stupni schodiště. Od druhého podlaží je uliční fasáda obložena celoplošným keramickým obkladem. 2. až 7. NP je prolomeno čtyřmi okenními osami pásových oken (po stranách pětidílná, uprostřed dvojice šestidílných). Hlavní výtvarný prvek dotvářející výraz jinak strohého uličního průčelí tvoří ve třetím až šestém podlaží v zaoblené křivce vystupující plochá hmota velkého středního arkýře v šíři dvou středních os pásových oken. Okna svým tvarem kopírují měkkou křivku zaoblení nároží arkýře. V 7. NP vytváří ustupující fasáda terasovitý balkón opatřený kovovým zábradlím. Průčelí je završeno vyloženou deskovou korunní římsou. Dvorní průčelí akcentují vertikály prosklené obdélné stěny osvětlující schodištní chodbu s výtahovou šachtou od 2. NP po vrchol budovy a dvou os nad sebou řazených balkonů se zaoblenými hranami od 3. NP opět až k vrcholu domu. Balkóny třetího až šestého podlaží jsou identické, v levé ose větší, v pravé menší; v 7. NP jsou balkóny obou os stejné, menší, kryté rovnou stříškou opět kopírující tvar balkónů – obdélník se zaoblenými rohy. Dvorní průčelí je v přízemí prolomeno vstupem do pasáže přístupným dvěma stupni schodiště; vstup je opatřen kovovými dveřmi. Vstup do domu vede z chodby pasáže nalevo, napravo za hlavním vchodem je umístěna výtahová šachta, nalevo se nachází schodiště.