kříž

Kamenný kříž s korpusem Ukřižovaného Krista je umístěn na hřbitově mezi severní zdí presbytáře a oplocením. Na hranolovém soklu dvoudílný podstavec. Spodní část má konkávně prohnuté boční strany, na čelní straně kartuš s nápisem: „Já jsem vzkříšení a život/ kdo věří ve mě byť/ by zemřel živ bude“. Spodní díl podstavce ukončuje profilovaná římsa v čele zvlněná se dvěma sbíhajícími se volutkami ve středu. Horní část hranolového dříku je v patě volutově rozšířená, na přední části se nachází konzolka s motivem palmety, na konzole by měla být umístěna soška Panny Marie Bolestné. (Dle slov kostelníka soška zmizela kolem roku 2005). Na zadní straně český nápis: „Tento kříž zbudován jakožto svaté znamení na slavné vzkříšení všech v Pánu na tomto svatém poli odpočívajících v r. 1792, nákladem Maxmiliana z Harrasova, majitele velkostatku v Bílé Lhotě“. Vlastní kříž ve vrcholu je masivní, břevna jsou zakončená zaoblením. Poměrně mohutné tělo Krista je podáno v tradičním provedení. Hlava korunována trnovým věncem se lehce naklání k pravému rameni, oči zavřené. Má mírně pokrčené nohy, pravé chodidlo je překřížené přes levý nárt. Tělo pokrývá zřasená bederní rouška.