kostel sv. Kateřiny

Kostel se nachází v západní části hřbitova. Orientovaná, jednolodní podélná stavba s odsazeným pětibokým presbytářem, zděná z pálených cihel. V ose k presbytáři připojen pravoúhlý přístavek sakristie. Hlavní loď je krytá sedlovou střechou, presbytář sedlovou nad závěrem zvalbenou. Hřeben střechy prolamuje osmiboká sanktusníková věžička zakončena cibulovou bání s makovicí a praporkem. Západní straně dominuje rizalitově předstupující předsíň, zastřešená sedlovou střechou, ve vrcholu prolomenou hranolem věže. Věž krytá mansardovou střechou, ve vrcholu makovice a dvouramenný kříž. Pravoúhlý vstup umístěný v přízemí má jednoduché kamenné ostění. Na překladu je latinský nápis: HAEC AEDES SACRA ANNO DOMINI 1789 EXTRUCTA EST. Uprostřed kamenného prahu je vložena železná spona a letopočtem 1821. Vstupní dveře jsou dvoukřídlové, dřevěné bez nátěru. V ose nad vstupem dvě malá pravoúhlá okna vyplněná kovanou mříží. Věž prolomena ze tří stran obdélnými okny s půlkruhovým záklenkem, vyplněné dřevěnou žaluzií. Severní fasáda trojosá, boční osy prolomeny okny se segmentovými záklenky a s podokenními římsami. V přízemí prostřední osy jednoduché kamenné ostění zazděného bočního vstupu. Na překladu rytý latinský nápis: Sub / INSpectIoNe Eximu D: Vice DecANi et Parochi Moravicza / NeNis WenceslAi Bambula 1789. (Dne 22. 11. 1789 byl kostel benedikován mohelnickým místoděkanem Václavem Bambulou.) Jižní fasáda trojosá, ve všech třech osách okna se segmentovými záklenky a s podokenními římsami. V prostřední ose pravoúhlý vstup s jednoduchým kamenným ostěním, krytý sedlovou střechou. Na překladu rytý latinský nápis: et/Vice gerentes Perillustris. Ac. GeNerosI D: MAximiliANi HArrAsovsKy Eqv(ir)is de HArrAs SAc MAjestAtis Eqvitum CApitanei 1789. Presbytář prolomen ze severní a jižní strany vždy jedním obdélným oknem se segmentovým záklenkem. Sakristie disponuje samostatným vstupem z jižní strany. Pravoúhlý otvor vyplněný jednoduchými jednokřídlými dveřmi. Západní stěna prolomena jedním pravoúhlým oknem s kovanou mříží. Stěny jsou členěny lizénovými rámy a ukončeny profilovanou korunní římsou. Fasáda je provedena světlou hladkou omítkou, lizénové rámce zvýrazněny žlutou barvou.