dům

Patrový zděný řadový dům má protáhlý obdélný půdorys. Jihozápadní průčelí chrání v dolní části sokl, přízemí je novodobě upraveno. U obou nároží je svislá lizéna, spojuje je více předstupující průběžná lizéna vodorovná. Velkou část přízemí tvoří novodobé prosklené výplně, úseky stěny mezi nimi mají různou šířku. Zprava je zde výkladec, navazující část se vstupními dveřmi, dva výkladce vedle sebe, další výkladec a menší výkladec s dveřmi. U styku s domem čp. 71 je nad vodorovnou lizénou ještě úzká lizéna svislá, sahající pod profilovanou mezipatrovou římsu. Také sedm os prvního patra není rozmístěno pravidelně, výplně jsou novodobé a stejné ve všech osách. Vodorovnými členícími prvky jsou dvě ploché římsy. První je průběžná, umístěná nad římsou mezipatrovou, druhá se nachází mezi osami, v úrovni jejich nadokenních říms. V ose první zprava je sdružené okno, tvořené dvěma částmi, rozdělenými svisle na poloviny, a to i v poutcem odděleném hořejšku. Okna jsou umístěna ve špaletě. Po stranách a nahoře je lemuje šambrána se zvýrazněným vnějším okrajem, pod okny je profilovaná parapetní římsa, probíhající po celé šíři stěny. Nad okny je trojúhelný fronton, dole se nachází parapetní pole se štukovým reliéfem. Jde o girlandu ze dvou festonů, tvořených listy a různými druhy plodů. Uprostřed a na obou koncích má girlanda stuhu se zvlněnými konci, mezi festony je střapec s květy. Stejné sdružené okno je i v ose páté zprava. Ve zbývajících osách prvního patra je jednoduché okno s obdobnou šambránou, jako u oken sdružených. Nahoře je rovná, bohatě profilovaná nadokenní římsa, pod okny obdélné, na šířku orientované parapetní pole. Většina jeho plochy je vpadlá, ohraničená plastickým okrajem a barevně odlišená. Stěnu završuje profilovaná hlavní římsa, dole se zubořezem. Sedlovou střechu kryjí bobrovky. Na její jihozápadní straně jsou symetricky rozmístěná volská oka s obdélným, na šířku orientovaným otvorem.