dům

Patrový zděný dům na obdélném půdorysu s mansardovou střechou.JV vstupní průčelí se obrací do ulice Malé Moskevské, SV průčelí do ulice Revoluční. JZ a SZ průčelí obklopuje budova obchodního centra Delta. Dům je podsklepený. Zdivo je smíšené s převahou cihelného podílu, na nárožích armované většími žulovými kvádry. Omítka je hladká. Střecha je kryta břidlicí. JV průčelí je dvoupodlažní .ve střední časti vystupuje mimo středovou osu třípodlažní rizalit ukončený, oblým, barokně tvarovaným štítem. Průčelí je v patře členěno 7 okenními osami. Při pohled od JV má prává část dvě , rizalit také dvě a pravá část tři okenní osy. V přízemí jsou v levé části dvě okna zazděná, u prostřed rizalitu se nachází vchod v pískovcovém ostění, přístupný po žulových schodech. V pravé části - hlavním sále jsou opět tři okna. Část rizailtu vystupující s mansardové střechy má po dvou oknech. Rizalit je po stranách zvýrazněný pilastry s profilovanými volutovými hlavicemi v urovni korunní římsy. Obdobné pilastry i po krajích průčelí. Nad vstupem je umístěn reliéfní, polychromováný symbol stromu doplněný malovaným německým textem.V středové ose rizalitu je po výběhem korunní římsy umístěna štuková kartuše. U vystupujícího ryzalitu je mezi okny třetího podlaží umístěn reliéf znázorňující královnu nebes. Profilovaný, barokně tvarovaný štít ve tvaru trojlistu, je opatřen půlkruhově ukončeným okénkem. Vrchol štítu tvoří trnož po plechové váze. Vchod tvoří pískovcové ostění zakončené stlačeným obloukem, s naznačeným klenákem a festonem. Rokokově tvarované dveře jsou rámové konstrukce. Prosklený prostor na d zvlněným dveřním poutcem je charakteristicky paprsčitě členěn. Okna jsou v přízemí opatřena pískovcovými parapety a hladkými šambránami. Novější okna jsou dvojitá, dvoukřídlá bez vodorovného členění. V přízemí jsou dochované starší okna vložená do líce, dělené poutcem do dvou nestejně vysokých dvoukřídlých částí. Ve střešní části jsou dva vikýře se sedlovým zastřešením. SV průčelí zakončené profilovaným štítem v podobě trojlistu vyvolává dojem třípodlažního domu. Tříosé průčelí je po stranách orámováno pilstry. Horizontálně je fasáda členěna průběžnými římsami oddělujícími jednotlivá podlaží. Uprostřed korunní římsy je umístěný prázdný oválný rámec, ve kterém býval umístěn na plechu malovaný obraz. Na vrcholu štítu trčí trnož po plechové váze. JZ průčelí je tříosé s nečleněnou fasádou. Novější dvoukřídlá okna často svými rozměry nepasuji do okenních otvorů. Zadní patrová přístavba je v JZ průčelí dvouosá.NA SZ přiléhá patrová přístavba. Fasáda je bez členění. Okenní otvory jsou neuspořádané. Interiér je ve větší části nevhodně adaptován. Vstupní síň je valeně klenutá s dvěma páry styčným, pětibokých výsečí. Ostatní místnosti jsou plochostropé s omítanými podhledy.