dům

Patrový, samostatně stojící zděný dům s mansardovou střechou, postavený na obdélném půdorysu. Vstupní V průčelí se obrací do ulice Rámový vršek, J průčelí do ulice Na schůdkách. S a Z průčelí směřují do zahrady domu. Východní průčelí člení pět asymetricky umístěných okenních a jedna osa dveřní . Při pohledu od V jsou od leva umístěny 3 okenní osy (střední okno zazděné), poté následuje osa dveří a zbývající dvě okenní osy. V okenním otvoru vpravo od dveří dochována kovaná klasicistní mříž. V patře je asymetricky umístěno 5 okenních os. Z průčelí má v přízemí pět asymetricky umístěných okenních os, v patře pět. J průčelí v patře a v přízemí po třech osách. S průčelí v patře tři osy v přízemí dvě se středovou dveřní osou. Dům s okosenými nárožími stojí na žulové podezdívce vyrovnávající svažitý terén. Fasáda je horizontálně rozdělena průběžnou, středovou římsou mezi přízemím a patrem. Hladká omítka je v ploše členěna nárožními lizénamy a vystouplými obdélnými poli mezi a pod okny. Okenní otvory lemují štukovými pásy. Okna byla vsazena do jednoduchých pískovcových ostění, v přízemí doplněných masivními parapety. V přízemí dochovány zbytky mladších, jednoduchých, dvoukřídlých, nečleněných oken. V patře domu zbyly v okenních otvorech pouze poutce. Vstup do domu z J průčelí tvoří pískovcový pravoúhlý portál, s profilovaným ostěním, uchy, nadpražím a nadsvětlíkem. V nadpražním překladu je umístěn zdobený klenák s číslovkou 267. Překlad nadsvětlíku nese klenák s reliéfem kotvy a iniciálami J.F. (Josef Franz) Vstupní dveře chybí.Na S průčelí se nachází jednoduchý pravoúhlý, žulový portál s nadsvětlíkem. Na střeše kryté plechem jsou umístěna malá plechová, vyklápěcí okénka, která nahradila dřívější vikýře.