škola

Tří podlažní budova s nízkou valbovou střechou postavená na obdélném půdorysu. Dům stojí na terénním zlomu JZ svahu Starého města. Svým SV průčelím ústí do ulice Kostelní, SZ průčelí vede do ulice Mistrovský vrch. Fasáda je vyvedena v hladké omítce světle šedé barvy.Hlavní SV průčelí Je v celé ploše, pravidelně vertikálně členěno osmi pilastry. Bosované přízemí je deseti osé, přičemž střední jedenáctou osu tvoří hlavní vstup orámovaný v omítce naznačenou dvojicí sloupů s kládím. Dveře vstupu jsou dvoukřídlé, rámové konstrukce se skleněnými výplněmi. Druhé a třetí patro je dvanácti osé. Okna v prvním patře zdobí segmentové a trojúhelníkové frontony, ve druhém patře okna pouze orámovává pravoúhlá šambrána s naznačeným klenákem. Okna jsou dvojitá, dvoukřídlá s dvoukřídlou ventilačkou nad poutcem. Průčelí ukončuje korunní římsa zdobená zubořezem a naznačenými konzolami. Ve středové části je nad korunní římsou umístěn nízký trojúhelný štít orámovaný zubořezem s letopočtem MDCCCXII. Boční SZ a JV průčelí mají fasády členěné obdobně jako SV průčelí. V tomto případě se však pilastry uplatňují pouze na nárožích. Obě boční průčelí člení ve všech podlažích šest okenních os. V místě odhaleného suterénu je na SZ průčelí proražen novější boční vstup. Dvornímu JZ průčelí dominuje čtyř osí rizalit zakončený trojúhelným štítem. Plocha fasády je jednoduše vertikálně strukturována šesticí pilastrů, které jsou doplněny horizontálně vedenými pásy a jednoduchou korunní římsou. Na JZ průčelí navazuje kolmá, plochostřechá přístavba tělocvičny.