silniční most

Barokní kamenný, původně jednoobloukový, most postavený ze smíšeného zdiva (lomový kámen a cihly), který překonává řeku Bílinu v severojižním směru, se nachází na severním okraji obce Brozánky. Most je dlouhý 30 metrů, přičemž celková délka činí 35,5 metru, a šířka 2 metry, resp. 3,90 metru. Celkem pět mostních oblouků spočívá na čtyřech pilířích vyzděných z lomového kamene. Na čela plných oblouků mostu byly použit opracované pískovcové kameny či cihly. Při normálním stavu vody v řece protéká voda pouze pod dvěma stejně velkými mostními oblouky. Dva krajní mostní oblouky na severní straně a jeden oblouk na protilehlé straně mostu slouží jako inundační. Pozvolna stoupající mostovka je tvořena lomovým kamenem. Vrchol mostu se nachází nad třetím (středovým) obloukem. Po obou stranách mostovky je vyzděno kamenné zábradlí, jehož koruna je překryta na ležato kladenými kamennými kvádry (ještě v 90. letech 20. století bylo na místě obvyklých parapetních zídek novodobé trubkové zábradlí) Druhý pilíř od jihu, který je postaven uprostřed koryta řeku, je na své návodní (západní) straně doplněn nevýrazným ledolamem.