ohradní zeď s dvěma branami

Ohradní zeď je postavena z lomového kamene. Na její jižní straně (obrácené do vsi) hladce omítnuta, zbytek je omítnut hrubě nebo je v současnosti bez omítky. Koruna zdi je kryta na plocho položenými cihlami se spádem na vnější stranu zdi. Na východní straně je podepřena neomítnutou opěrnou zdí též z lomového kamene, jejíž koruna je vyzděna z pískovcových kvádrů. Jižní stranu ohradní zdi přerušují dvě brány. Na západní straně ohradní zdi se nachází menší branka zaklenutá segmentovým obloukem. Otvor vyplňují levá dovnitř otvíravá rámová vrátka o třech výplních - horní segmentová ze svislých latí kladených v mezerovitých odstupech, dvě dolní z vodorovně kladených prkének. Ohradní zeď je nad brankou pravoúhlým odsazením zvýšena a je kryta raženými taškami. Na východní straně je brána v podobě zjednodušené edikuly završené trojúhelným, okřídleným, profilovaným, pálenými bobrovkami krytým frontonem, který tak svými křídly vymezuje pro bránu zvýšenou část ohradní zdi. Mezi pilastry edikuly jsou ve štukovém ostění s obrysovou lištou, patečními římsami a hlavním klenákem ve vrcholu stlačeného oblouku osazena dvoukřídlá dovnitř otvíravá rámová vrata o šesti výplních. Horní výplně jsou ze svislých latí kladených v mezerovitých odstupech, střední výplně jsou prolomeny vždy pěti svislými oválnými otvory a dolní (zabírající přes polovinu výšky vrat) jsou z vodorovně kladených prkének. Na vnitřní straně má brána segmentem zaklenutou niku se závorou. Od poslední opravy je brána opatřena betonovým prahem.