socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého se nachází ve středu návodní strany mostu, kde je umístěna na vysokém masivním pilíři přizděném ke kamennému mostu přes Červený potok. Postava sv. Jana Nepomuckého stojí v mírném kontrapostu s lehce pokrčenou pravou nohou. Světec v obou rukách drží krucifix, jehož břevna má u ramene. V levé ruce též drží další atribut – palmovou ratolest. Přes ramena má přehozenou almuci s límcem, sepnutým pod krkem. Spodní lem mu přepadá přes obě předloktí. Pod almucí má rochetu, která mu sahá nad kolena. Lem je zakončen obloučky s plastickým zdobením trojúhelníky a tečkami. Spodní roucho, klerika, má řadu knoflíků až k zemi. Zpod roucha mu vyčnívají špičky obuvi. Na hlavě má biret a kolem ní kovovou svatozář dnes se třemi šesticípými hvězdami. Tvář mu lemují delší vlasy na ramena a krátké vousy. Pod sochou je drobnější soklový nástavec a postava světce stojí na nízkém plintu. Socha sv. Jana Nepomuckého je osazena na hranolovém soklu, který se skládá z jednoduše profilované patky, dříku a krycí desky s profilovanou římsou. Na všech stranách dříku jsou prázdná obdélná zrcadla s půlkruhově projmutými rohy. Na čelní straně fundamentu soklu je vyrytá datace „A o 1813“.