fara

Bývalá fara stojí na jižním okraji Českého Bukova při silnici od Povrlů. Jedná se o solitérní objekt obdélníkového půdorysu s valbovou střechou s novou taškovou krytinou z režných bobrovek, s volskými oky. Zdivo stavby je kamenné z pískovcových kvádrů. Vnější plášť je neomítaný. Dům je z vnějšku symetrický. Delší strany jsou v obou podlažích pětiosé se vstupem v prostřední ose v přízemí. Otvory jsou pravoúhlé s omítanými šambránami. Boční průčelí je v obou podlažích tříosé, prostřední osy jsou zaslepené. K zadní boční stěně je přistavena přízemní přístavba s degradovanou valbovou střechou. Dům je umístěn uprostřed částečně ohrazené farní zahrady. Nad vstupem je na kamenném překladu nápis s datací 1742.