dům

Dům č. ev. 220 stojí na severovýchodním okraji Českého Bukova na dohled od úzké asfaltové cesty do Maškovic. Jedná se o výrazně obdélný patrový objekt zapuštěný do svahu se sedlovou střechou s krytinou z na koso kladeného eternitu. Dům má zděné přízemí a na jižní straně dílem hrázděné patro, severní část je zděná celá. Zděné konstrukce jsou bíle omítané, stejně tak severní štít. Hrázdění je pohledové s hnědou povrchovou úpravou dřevěných částí. Jižní štít má dřevěnou lomenici s hnědou povrchovou úpravou. Stěny jsou prolomeny pravoúhlými okenními otvory s dvojitou výplní v dřevěných profilech. Povrchová úprava výplní je v přízemí bílá v hrázděném patře hnědá. Lomenicový štít je prosvětlen dvěma pravoúhlými okny. Zadní severní štít má krom dvou pravoúhlých oken v patře i neosově umístěná půlkruhová okna ve štítu. Vstup je ze západní strany přes krytou terasu do obytné části domu. V západním průčelí je zřetelný chlévní díl s dvojicí výrazně obdélných úzkých vstupů. Dnes adaptováno.