soud

Třípodlažní zděný objekt postavený na obdélném půdorysu s vnitřním dvorem předěleným příčným křídlem. Hmota J části budovy je mírně zvýšená proti hmotě S části budovy. Budova J průčelí obrací do ulice U soudu a J do ulice Valdštejnské. J průčelí je členěno dvěma tříosým rizality se vstupními portály zakončenými trojúhelnými frontony. Rizality jsou nad úrovní hlavní římsy zakončeny obdélnými, segmentově zakončenými atikami nesoucími plastické štíty s českými lvi. J průčelí s vystupujícím suterénem je členěno dvěma postraními a jedním středovým naznačeným rizalitem. Středový rizalit je na hlavní římsou ukončen trojúhelným štítem s římskými číslicemi psaným letopočtem MDCCCVII. Fasády J části budovy je členěny v toskánském slohu. Jednotlivá patra jsou oddělena průběžnými římsami, nároží budovy a rizalitů jsou armována. Plocha omítek je celoplošně bosovaná hlavní římsa je zdobená zubořezem. Fasáda J části budovy je členěna mělkou bosáží, a průběžnými římsami mezi suterénem, prvním podlažím a druhým podlažím. Korunní římsa je jednoduše profilována. Omítka je hladká, okrové barvy. Střecha sedlová krytá plechovými šablonami.