dům

Třípodlažní zděný samostatně stojící dům postavený na obdélném půdorysu. Střecha je polovalbová krytá eternitem. Dům se svým SV průčelím obrací do ulice Barvířské. SV průčelí je čtyřmi pilastry symetricky členěno do tří polí. Středové pole zakončuje nad úrovní korunní římsy trojúhelný štít lemovaný zubořezem a zdobený štukovým florálním motivem. První i druhé patro má devět okenních os, přízemí šest, přičemž sedmou středovou osu tvoří vjezd do průjezdu, orámovaný pískovcovým stlačeným obloukem zakončeným ostěním. Vjezd v ploše fasády zvýrazňuje edikula se zdvojenými pilastry. Vrata průjezdu jsou novodobá s výplněmi ze strukturovaného skla. Okna v přízemí nahradily velké obdélné výkladce. Zbylá okna jsou dvojitá, dvoukřídlá s vodorovnou ventilačkou nad poutcem. Okna v prvním patře zdobí suprafenestra s nadokenní římsou. V druhém patře okna zvýrazňuje jednoduchá šambrána. Boční JV a SZ průčelí jsou jednoduše orámované nárožními pilastry. Fasáda JZ průčelí je zcela bez členění. Z plochy průčelí vystupuje středový rizalit s pískovcovým portálem vjezdu do průjezdu. První a druhé patro je desetiosé. Tři osy jsou umístěny na středovém rizalitu. Omítky jsou hladké, žluté barvy, orámování a plastické prvky jsou vyvedeny ve světlejším odstínu.