sousoší Kalvárie

Dnes torzo kalvárie se nachází v lese, na návrší 150 m severně od kostela. Na místě stojí litinový kříž s korpusem Krista na žulovém podstavci. Na hlavici fundamentu u patky kříže je klečící pískovcová figura plačící ženy bez hlavy a levé paže (Maří Magdalena). Kříž je orientován jižním směrem, ke kostelu. Podstavec pod křížem má na čelní straně soklu a fundamentu nápisová pole (s datací 1861). Na čelmí straně soklu tesáno: “ Errichtet / aus Liebe zu dem / gekreuzigten Heilande / zu Ehre Gottes / zur Erbauung der Gläubigen / MDCCCLXI.” Na čelní straně fundamentu tesáno: “ Na zadní straně fundamentu kříže je nápis zamazaný vandaly černou barvou. Po stranách kříže se nacházejí dva rozvalené žulové fundamenty, na nichž stávaly pískovcové sochy Panny Marie a sv. Jana Evangelisty. Torzo jedné z figur bez hlavy leží 5 m od kříže pohozené na zemi. Po stranách sousoší jsou dochovaná dvě žulová sedátka.