dům

Třípatrový, zděný dům, se sedlovou střechu postavený na obdélném půdorysu. K hlavní hmotě budovy přiléhá na východě dvorní křídlo, které dotváří půdorys do písmene L. Dům se svým Z průčelím obrací do ulice U lomu. Díky svažitému terénu se suterén částečně nachází nad úrovní terénu. J průčelí je v přízemí sedmi osé. Při pohledu od Z je první od leva osa vstupních dveří zbývající osy jsou okenní. Zbývající patra mají sedm okenních os. Okna jsou novodobá, jednoduchá, dělená poutcem do písmene T. Fasáda je opticky členěna dvěmy naznačenými rizality na nárožích. Přízemí je bosováno. Jednotlivá patra opticky oddělují průbežné římsy. Fasádu zakončuje bohatě profilovaná korunní římsa s konzolamy. V prvním patře jsou okenní otvory zdobeny římsamy a frontony, v druhém patře a v rizalitech římsamy a ve třetím patře plastickými rámci s naznačenými klenáky. Dvojosá fasadá J průčelí je členěna identicky se Z průčelím. Ostatní průčelí, včetně dvorního křídla mají jednoduché fasády bez členění, kromě S průčelí, jehož fasáda je členěna velkými vodorovnými poli tmavé omtky. Sedlová střecha s valbovým zakončením nad J průčelím je krytá eternitem.