dům

Patrový roubený, v přízemí částečně zděný, dům na obdélném půdorysu s mansardovou střechou. Dům se západním průčelím obrací do ulice U jezu, ostatní průčelí obklopuje park. Roubené patro je vynášeno podstávkou.Jednotlivé profilované sloupy podstávky stojí na cementovém soklu. Na Z průčelí se nachází šest podstávkových polí na J průčelí čtyři a V dvě. SV nároží je vyzděno A hladce omítnuto. Střecha krytá břidlicí. Z průčelí má šest okenních os, přičemž v přízemí, je při pohledu od Z ve třetí ose od leva umístěn vchod do síně. ve dvou levých osách jsou menší okna z barokní kovanou mříží. Na mansardové střeše jsou symetricky umístěny tři vikýře se sedlovou stříškou. Vstup do síně tvoří barokní dveře rámové konstrukce, osazené v trámové, pravoúhlé zárubni. Dvojitá, dvoukřídlá okna dělená do šesti polí jsou osazena v líci. J průčelí má čtyři okenní osy a na střeše jeden symetricky umístěný vikýř. Přízemí V pručelí je víc jak z poloviny zděné. Roubená část v rozsahu dvou podstávkových polí má dvě okenní osy. Ve zděné části se nachází vchod v jednoduchém, žulovém ostění a tři malá obdélná okénka s kovanou mříži. V roubeném patře se nachází pět asymetrických okenních os. Na střeše je jeden vikýř. Přízemí S průčelí je také z větší části vyzděné. Pouze ze SZ nároží sem zasahuje roubená část s jedním polem jednoduché, podpůrné konstrukce s jedním neprofilovaným sloupkem na nároží. V roubeném poli je umístěn vchod s jednoduchými dveřmi svlakové konstrukce a jednoduchým dřevěným ostěním. V patře se nachází čtyři okenní osy přičemž středová okna jsou sdružená. Podkroví osvětluje opět jeden vikýř.