dům

Dům č.p. 4/12 od architekta E. Trossina postavený roku 1886 je třípatrovým neorenesančním objektem s obytným podkrovím prosvětleným směrem do náměstí dvěma okny štítového honosného vikýře a postranními vikýři s věžičkou. Střecha je do náměstí sedlová, směrem do dvora lomená. Trojosá bohatě zdobená uliční fasáda s centrálním mělkým rizalitem má ještě v ose arkýř zakončený balkonem flankovaným karyatidami mužských polopostav. Sdružená okna jsou v edikulách. Centrální vstup s unikátní kovanou mříží po obou stranách obklopují výkladce obchodů s vlastními vstupy. Na fasádě se uplatňuje pohledová omítka zdobená proškrábávaným kosočtverečným dekorem v ploše, vystupující pásovou bosáží v parteru, štukovými detaily, zlacením a vlysy s florálním dekorem.