spořitelna

Trojpodlažní neorenesanční budova je postavena na přibližně obdélném půdorysu, na jižní a východní straně kde terén klesá má suterén. Delší, pohledově nejvýrazněji uplatněná východní strana budovy je orientována směrem do parku a k zámku. Hlavní fasáda se vstupem je orientována na sever, směřuje do ulice Felberovy, kde je mírně zastíněna moderní budovou pojišťovny. Hlavní průčelí do ulice Felberovy je pětiosé, v přízemí s bosáží, okna jsou segmentovitě zaklenutá s klenáky s mužskými a ženskými hlavami. V ose je situován hlavní vchod s dvoukřídlými dveřmi s kovanou mříží, rámovaný dvojicí polosloupů a trojúhelným frontonem. Mříž pochází údajně od vídeňského umělce A. Mildeho. Druhé a třetí nadzemní podlaží odděluje od přízemí průběžný vlys, druhé a třetí nadzemní podlaží je členěno polosloupy vysokého řádu s kompozitními hlavicemi. Vlys nese iniciály RS (Reichenberg Sparkassa). Jižní fasáda do dvora odpovídá hlavní severní fasádě, navíc má suterén. Boční východní fasáda je sedmiosá, má zapuštěný suterén s centrálně umístěným vchodem, krytým roztrženým frontonem. Všechny fasády nahoře ukončuje římsa se zubořezem. Na atice jsou v rozích umístěny obelisky. Původně byly na štítu budovy umístěny ještě tři sochy od vídeňského sochaře Rudolfa Weyra. Šikmé části střechy jsou kry é asfaltovým šindelem, rovná část střechy lepenkou.