palác Adria

Pětipodlažní objekt s centrálním šestipodlažním hranolovitým kubusem v nároží, původně postaven jako obytný palác s kinem v suterénu, který byl prvozně propojen se sousedním domem v ulici B. Němcové. Budova je postavena v klasizujícím stylu meziválečné moderny, s verikálně členěnnou fasádou se dvěma korunními římsami a ustupující mírně provlněnou vrcholovou nástavbou. Objekt stojí na půdoryse ve tvaru L ve svažitém terénu. Jihozápadní fasáda směřuje do ulice B. Němcové, odkud vede hlavní vstup do objektu. Severozápadní fasáda směřuje do ulice Rumunské, kde je druhý vstup do objektu s přístupem do suterénu. Dvě podlaží v suterénu byla využita pro prostor kina. V prostoru dvora je k budově přistavěna přízemní přístavba se vzduchotechnikou. Fasády jsou vertikálně členěny pilastry. Páté nadzemní podlaží je v rozsahu rohového kubusu ukončeno korunní římsou se zubořezem. Šesté nadzemní podlaží je mírně odskočené, zakončené stejnou, ale drobnější korunní římsou. Okna v kubusu jsou dvojitá, dvoukřídlá, s poutcem.V ostatních částech objektu jsou okna trojkřídlá. Ve druhém nadzemním podlaží kubusu je situován průběžný balkón se zabudovaným plošným osvětlením chodníku. V přízemí jsou výkladce, nároží jsou v přízemí armována. Dveře ve vchodu z ulice Rumunské, vedoucí do suterénu, jsou dřevěné, dvoukřídlé, trojdílné, s původní mosaznou klikou, prosklené, čytřtabulkové. Interiér suterénu je adaptován pro prostor diskotéky. Hlavní vstup z ulice B. Němcové je osazen původními dveřmi. Vede do chodby s výtahem a žulovým schodištěm. Přízemí v chodbě je nově obloženo leštěnou žulou. Výtahová klec je původní s pletivem, kuličkami a závěsy s kuličkami.