vila

Dům č.p. 770 ve Vítězné ulici se nachází v severovýchodní části městské památkové zóny a je součástí zahradního města s reprezentativními vilami, založeného na přelomu 19. a 20. století s hlavní osou v trase dnešní Masarykovy ulice. Jedná se o dvoupatrový velmi honosný historizující objekt se zvýšeným přízemím a lomenou střechou. Architektonické ztvárnění eklektické fasády je značně dynamické. SV fasáda je opatřena centrálním rizalitem prolomeným v prvním a druhém patře lodžiemi v půlkruhově zakončené edikule, který vrcholí komolou jehlancovou střechou. Zapuštěný tympanon druhého patra vyplňuje iluzivní mozaika. Střecha je symetricky osazena střešními okny po stranách rizalitu. Východní nároží je tvořeno cylindrickým rizalitem zakončeným jehlancovou střechou. JV fasáda s mělkým centrálním rizalitem vrcholí frontonem prolomeným zděným zdobným vikýřem se sedlovou stříškou. Další dva shodné vikýře jsou po jeho stranách, a to v linii první a třetí osy fasády. Ze stran JZ dvorní fasády vystupují mělké rizality. Střecha je ve druhé a třetí ose shodné s fasádou osazena vyzděnými vikýři, nad nimiž se nachází z každé strany střešní okno. Střešní okna nad levým rizalitem nahradila původní dvojici kovových zaoblených drobných vikýřů. SV fasáda je opatřena rizalitem vrcholícím kuželovou střechou, na kterou je vytažen nadokenní fronton. Střecha na této straně objektu je osazena vpravo vyzděným vikýřem, vlevo střešním oknem. Součástí domovní zahrady je kovaný plot se žulovou podezdívkou.