hlavní tribuna Letního stadionu

Rozlehlá v zásadě třípatrová budova na protáhlém obdélném půdorysu s k západu odsazenými bočními schodišťovými rizality. Prostor divácké tribuny s elevací v úrovni prvního patra je východním průčelím, v celé ploše otevřen do prostoru stadionu a je kryt odlehčenou konstrukcí železobetonové skořepinové střechy vynášené řadou sloupů ve středu půdorysu. Přízemí objektu je řešeno jako podélný trojtrakt s užší střední chodbou. V bočních rizalitech předstupujících před západní průčelí jsou umístěna nástupní ramena schodišť. V úrovni prvního patra je ve východní části elevace hlediště tribuny a v západní části chodba s menšími dodatečně upravenými prostory hotelových pokojů. V úrovni druhého patra je v celé ploše prostor otevřeného hlediště tribuny dělený pouze řadou sloupů vynášejících střechu. Nad bočními schodišťovými rizality je v úrovni druhého patra mladší utilitární nástavba vedlejších tribun. Hlavní východní průčelí je obráceno do prostoru stadionu. Přízemní etáž je členěna pouze podélně obdélnými pásovými okny umístěnými v horní části stěny pod mírně předsazeným balkonem tribuny s plným zděným zábradlím. Ke středu přízemí byl původně přiložen později odbouraný menší schodišťový rizalit s dvojicí otevřených jednoramenných schodišť v bocích. V úrovni prvního a druhého patra je průčelí v celé ploše otevřeno do prostoru hřiště se stupňovou elevací zabírajícího celou hloubku dispozice a krytého odlehčenou konstrukcí železobetonové skořepiny střechy, která se v pohledu téměř neprojevuje. Boční průčelí tribuny jsou tvarově určena průběhem elevace hlediště se zděným parapetem zábradlí. V horní části byla průčelí v ploše otevřena, pouze se středním pilířem vynášejícím hlavní průvlak střechy. Východně od něj je průčelí otevřené pouze nahoře s přesahem střechy. V západní polovině horní části průčelí je rozměrné pevně zasklené okno nepravidelného tvaru. Západní část průčelí je zakryta hmotou schodišťových rizalitů s novější kubickou nástavbou. Západní průčelí je podélně obdélné tříetážové, po stranách je flankováno předstupující nečleněnou hmotou schodišťových rizalitů s novodobou nástavbou. Průčelí je horizontálně členěno výrazně vyloženými deskovými římsami. Členění 1. a 2. etáže bylo výrazně změněno při rekonstrukci v 90. letech 20. století. Nejvyšší třetí etáž má původní členění. Vertikálně je traktována předsazenými polopilíři přesahujícími nahoře korunu zdiva a členícími etáž na 10 polí. Ve středních dvou polích je na železobetonových krakorcích vložený kubický arkýř. Pole jsou členěna podélně obdélnými pásovými okny v horní části, pouze krajní pole jsou plná bez oken. Střecha objektu je tvořena tenkou železobetonovou skořepinou s rubovými horními žebry. Žebra spočívají na středním podélném průvlaku a mají tvar protáhlého lichoběžníku. Střední podélný železobetonový průvlak je vynášen devíti subtilními ocelovými sloupy v prostoru hlediště a dvěma bočními železobetonovými pilíři, které jsou součástí bočních průčelí.