kaple sv. Prokopa

Zděná omítnutá klasicistní kaple obdélného půdorysu zdobená kromě pravoúhlého závěru pásovou bosáží stojí na východní straně návsi obce Chvalov, u severozápadního nároží domu č. p. 45. Svažitost terénu parcely vyrovnává zděný sokl. Kapli zpřístupňují dva kamenné schodišťové stupně. Sedlová střecha krytá prejzovou střešní krytinou nese zvoničku s lucernou Vertikálně jsou průčelí členěna nárožními pilastry vynášející kladí s hladkým vlysem. Průčelí vrcholí profilovanou římsou. Hlavní západní průčelí je v ose prolomeno pravoúhlým vstupem. Výplní jsou rámové dvoukřídlé dveře s výplněmi. Průčelí završuje trojúhelný tympanon s kruhovým medailonem ve středu. Z hřebene střechy nad hlavním průčelím vystupuje hranolová zvonice zdobená pásovou bosáží. Horizontálně je dělena profilovanou bankálovou římsou a vrcholí mohutnou profilovanou korunní římsou. Horní zvonové patro na všech čtyřech stranách prolamují obdélná plným obloukem zaklenutá okna s profilovanou šambránou, která se pod obloukem zalamuje ve zvýrazněný pás bosáže. Zvonice je kryta vysokou, mírně projmutou zužující se osmibokou jehlancovou střechou pobitou plechem s polovalbovými vikýři, která je uprostřed přerušena otevřenou lucernou a zakončena kovaným křížem. Boční průčelí prolamuje jedno termální okno s podokenní římsou, které rámuje profilovaná šambrána.